...

Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uyg. ve Araş. Merk.

NEVÜZÜM'den Gülşehir İlçesinde Bulunan Bazı Bağ Alanlarına Teknik Ziyaret
14/08/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (NEVÜZÜM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin ve Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mert Karış,  saha tarama çalışmaları ve üniversite-üretici buluşmalarının devamı kapsamında Gülşehir içlesinde bulunan bazı üzüm üreticilerini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında; Gülşehir ilçesinde bulunan bazı bağ alanlarının hastalık ve zararlı yönünden durumları ele alındı. Hastalık etmeni açısından ziyaret edilen bağ alanlarında yoğun olarak milldiyö, yaprak yanıklığı (Alternari sp.) ve daha az yoğunlukta külleme zararının olduğu tespit edildi. Zararlılar açısından ise sahada geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da  yoğun olarak bağ yaprak piresinin varlığı tespit edilmiştir. Söz konusu hastalık ve zararlı etmenlerine karşı gerçekleştirilmesi gereken mücadele  yöntemleri hakkında toplantıya katılan üreticilerimize  gerekli bilgilendirilme yapıldı.

Üreticiler, gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ve ziyaretlerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dile getirdiler.