...

Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uyg. ve Araş. Merk.

NEVÜZÜM 1. Kapadokya Tarım ve Gıda Fuarı’na Katıldı
04/12/2022

NEVÜZÜM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin, Müdür Yardımcıları Arş. Gör. Dr. Mualla Keten ve Öğr. Gör. Dr. Mert Karış, Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında fuara katılan üzüm üreticilerini bilgilendirmek üzere 1. Kapadokya Tarım ve Gıda Fuarı’na stand ile yer alarak katıldılar.

-Bu kapsamda fuara katılan üreticilere; NEVÜZÜM’ün 2021 ve 2022 yılı saha faaliyetlerini ve yine merkezin kendi araştırma ve uygulama bağında gerçekleştirmekte olduğu çalışmaları anlatan broşürler verilmiştir.

-Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerinin ilgili derslerinde hazırlamış olduğu doğal sabun, kolonya, katı parfüm, tentür, aromatik mum ve uçucu yağ gibi bazı ürünler üzerinden fuara katılan üniversite öğrencisi adayı lise son sınıf öğrencilerine bölümün programlarını tanıtım amaçlı sunum gerçekleştirmiştir.

-Standımızı Sayın Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider ziyaret ederek, araştırma merkezimizin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında Merkez Müdüründen bilgi almıştır.

-Fuardaki standımızı üniversitemizin Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, Acıgöl Teknik Bilimler MYO ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü programlarında görevli akademisyenler ve eğitim gören öğrenciler de ilgi göstererek ziyaret etmişlerdir.

-Fuara katılan bazı firma temsilcileri ile ileriye yönelik ortak çalışma, sunum ve eğitimler planlamak üzere görüşmeler sağlanmıştır.

Standımıza ilgi göstererek ziyaret eden tüm değerli misafirlerimize teşekkür ederiz.