...

Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uyg. ve Araş. Merk.

Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Üzümcülük Araştırma ve Uygulama Bağında Uygulamalı Dersler Verilmeye Başlandı
30/09/2022

NEVÜZÜM Müdürü ve aynı zamanda Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Organik Tarım Programı'nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Ata ESKİN tarafından, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması ile birlikte ilk uygulamalı arazi eğitimi "Organik Tarımda Hastalık ve Zararlı Yönetimi" dersi kapsamında üzümcülük araştırma ve uygulama bağında verildi.

Eğitime Organik Tarım ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri katıldılar. Eğitime ayrıca bağcılık alanı ile ilgili katkılarını sunmak üzere Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih TÜRE'de katıldı.

Eğitimlerle ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Ata ESKİN öğrencileri : uygulamalı derslerin Güz ve Bahar ayları boyunca devam edeceği, bu süreçte yeni yerli ve yabancı fidan çeşitlerinin öğrencilerle birlikte dikim çalışmalarının yapılacağı, sanayi ve üniversite işbirliği kapsamında üretim sahasına tıbbi ve aromatik bitkilerin ekimlerinin yapılmasına yönelik ön deneme çalışmalarının yapılacağı hususlarında bilgilendirdi. Sahada yabancı ot temizliği, sulama ve hastalık ve zararlı kontrolü yapılarak, külleme, mildiyö ve yabancı ot çeşitleri hakkında öğrencilere gerekli bilgiler eğitime katılan akademik personeller tarafından verildi.